Porgandi-ananassikook kookosega
portsjoneid12
Komponendid
130 g täisteranisujahu
70 g nisujahu
2 tl küpsteuspulbrit
soola
jahvatatud muskaatpähklit
2 muna
100 g suhkrut
150 ml keefiri
3 sl õli
1 karp ananassitükke omas mahlas
2 keskmist porgandit
40 g kookoshelbeid
30 g maapähkleid
300 g väherasvast toorjuustu
2 sl suhkrut
20 g kookoshelbeid koogile puistamiseks
1 tl kaneeli
Juhend
- 1. Pane ahi 175 kraadile kuumenema, kata küpsetuspaberiga 24-26cm läbimõõduga küpsetusvorm.
- 2. Sega omavahel kuivained: jahud, küpsetuspulber, sool, kaneel ja muskaat.
- 3. Teises kausis klopi lahti munad, lisa suhkur, keefir ja õli, sega ühtlaseks.
- 4. Lisa konservananass, porgand, kookoshelbed ja hakitud pähklid. Sega juurde kuivained ühtlase taigna saamiseni.
- 5. Kalla taigen vormi ja küpseta kooki umbes 40 minutit, kontrolli küpsust puutikuga. Lase jahtuda.
- 6. Vahusta mikseriga suhkru ja laimikoorega maitsestatud toorjuust. Puista peale röstitud kookoshelbed.
- 7. Enne serveerimist pane pooleks tunniks külmikusse tahenema.
- Nõuanne: Kui pole kodus täisterajahu, valmista kook tavalisest nisujahust.