Brokoli-õunasalat
portsjoneid4
Komponendid
1 brokoli, (u 400 g õisikuid)
2 väiksemat õuna
1 porgand
1 punane sibul
50 g kuivatatud jõhvikaid
40 g pekaanipähkleid
1-2 sl sidrunimahla
soola
pipart
1 tl suhkrut
150 g Kreeka jogurtit
50 g majoneesi, 20%
Juhend
- Jaga brokolivarred väikesteks õisikuteks, lõika pestud õunad kangideks, viiluta sibul ja lõika viilud pooleks, riivi porgand jämedama riiviga. Keeda brokoliõisikuid soolaga maitsestatud vees umbes 2-3 minutit, lase jahtuda.
- Sega ettevalmistatud komponendid suures kausis, lisa jõhvikad ja pekaanipähklid.
- Kastmeks sega majonees, kreeka jogurt, sidrunimahl ja suhkur, maitsesta soola ja pipraga. Vala kaste salatile ja hoia jahedas, et maitsed ühtlustuksid.
- Toidu valmistas: Marika Puhm
- Foto: Raivo Tiikmaa